יותר ויותר יזמים וקבלנים מתהדרים בבניה ירוקה וגם אדריכלות ירוקה בשכונות רבות בעיר תל אביב ומחוצה לה. אך עם זאת, לא כל הקבלנים והיזמים מכירים לעומקו את תחום הבניה הירוקה, ולכן על מנת להציע אדריכלות ירוקה שאכן עומדת בתו התקן הישראלי 5281 עליהם לשכור את שירותיו יועץ סביבתי בתחום הבניה הירוקה. יועץ סביבתי הוא דמות מרכזית, שמלווה את כל תהליך הבנייה והוא זה שדואג בסוף תהליך הבנייה יקבל המבנה אישור להיקרא “מבנה ירוק”.
כאשר מדובר בתחום אדריכלות ירוקה יש צורך בשירותיו של יועץ סביבתי:
על מנת להיחשב מבנה ירוק על מבנה – כל מבנה בין אם ציבורי או פרטי לעמוד בתו תקן לבניה ירוקה 5281. תפקידו של יועץ סביבתי בבנייה ירוקה בתל אביב או בכל עיר אחרת בארץ הוא לעקוב וללוות את תהליך הבנייה ולוודא שכל אחד משלבי התהליך מבוצעים בהתאם לשיטת הבניה הירוקה ואם לא – למצוא פתרון ולהתאים את הבניה על מנת לקבל את האישורים הנדרשים לתן תקן.
תו תקן בניה ירוקה מותאם לסוג המבנה והשימוש בו ותפקידו העיקרי של יועץ סביבתי לבניה ירוקה הוא לעקוב אחר התהליך- מתכנון המבנה דרך בחירת רכיבי הבניה ועד בידוד, חיסכון עתידי באנרגיה והתנהלות מול כל הרשויות המתאימות על מנת להוכיח עמידה בתנאים וקבלת תו התקן.
אדריכלות ירוקה – תכנון ראשוני של המבנה בהתאם לתנאי האקלים והתאמת רכיבי הבנייה:
כאשר מדברים על אדריכלות מדברים על התכנון הראשוני והשרטוטים של המבנה כאשר הוא נמצא עדיין רק בתאוריה, כך גם כאשר מדברים על אדריכלות ירוקה– יש לתכנן את הבניה בהתאם לשיטה ולתנאים של בניה ירוקה.
- יש לתכנן תכנון מקדים של המבנה בהתאם לתנאי האקלים המקומי ולתנאי מזג האוויר במקום. פתחי האוורור והתאורה יותאמו למיקום השמש והרוח וכך ייעשה כמה שיותר שימוש באנרגיה בלתי מתכלה של איתני הטבע וכמה שפחות שימוש בחימום קירור ותאורה בתוך המבנה עצמו.
- תוך כדי הבניה עצמה יש לדאוג לבידוד של הגגות, הקירות הרצפות והחלונות תוך שימוש בחומרי איטום בטוחים לסביבה ועל ידי כך להבטיח חיסכון אנרגיה עתידי
- בחירת חומרי הבניה תהיה תוך פגיעה מינימלית בשטח- חומרים שעלויות הייצור שלהם נמוכה והייצור שלהם פוגע בצורה מינימלית בסביבה. העדיפות היא להשתמש בכמה שפחות משאבי טבע מתכלים ובחומרים הניתנים למחזור כמו מים אפורים וכמובן להעדיף חומרי בנייה מקומיים שחוסכים בעלויות השינוע.
יועץ סביבתי לבניה ירוקה מכיר את התחום לעומקו ונמצא עם היזמים והקבלנים מרגע התכנון על הנייר ועד שהמבנה מקבל את תו התקן וההכרה במבנה ירוק. על מנת לעשות זאת יש להישמע להוראות שלו ולוודא איתו כל שלב ושלב בתהליך הבניה .