אחד הנושאים המדוברים בעולם הבניה הירוקה הוא כיצד תהליך זה משנה את חיינו הן בהיבט איכות חיינו והן בהיבט הכלכלי. תחום הבניה הירוקה תופס תאוצה בשנים האחרונות במדינת ישראל, זאת לאחר ביסוסו של תו התקן הישראלי לבניה ירוקה 5281. כעת אפילו המדינה דורשת שבניינים הנבנים בפרויקטים של מחיר למשתכן יהיו בנויים על פי התקן לבניה ירוקה.
תו התקן 5281 עוסק כאמור בבנייני מגורים ולאו דווקא בבניה פרטית.
למרות זאת עיריות רבות החלו לדרוש שגם בתים פרטיים חדשים יעמדו בתקן הבניה הירוקה ויקבלו אישור בניה ירוקה טרם תחילת הבניה, עוד כאשר מוגשות התכניות לאישור העירייה.
לרוב המבנה המתוכנן נדרש לעמוד בדירוג וציון מינימלי על פי התקן.
מדוע בנייה ירוקה חשובה גם בבתים פרטיים?
אמנם בית פרטי אינו צרכן אנרגיה ומים בקנה מידה של בניין מגורים, אך ישנה הבנה והפנמה שגם בבתים פרטיים ישנו פוטנציאל גדול לחסכון באנרגיה ושמירה על איכות הסביבה.
בשל סיבות אלו ועוד רבות, ישנן לא מעט עיריות שכבר היום דורשות אישור בניה ירוקה הנקרא גם אוגדן בניה ירוקה גם עבור בניה פרטית.
מספר רב של פרויקטים כבר נבנים ומתוכננים כמבנים ירוקים וזו מתוך ראיה כלכלית, שכן ישנו חסכון גדול לטווח הארוך במשאבים כמו חשמל ומים ולאור העובדה שההבדל במחיר בין בית “רגיל” לבית המתוכנן באופן ירוק אינו גדול. מעבר לזאת, פעמים רבות ישנה הבנה כי שמירה על איכות הסביבה ובנייה ירוקה בת קיימא הולכות זו עם זו מתוך ראיה פרטית ואחריות חברתית.