כדי שנוכל להסביר בקצרה מה הקשר בין דו”ח תרמי וייעוץ בנייה ירוקה, ננסה להסביר בכמה משפטים מהו בכלל דו”ח תרמי, מתי נדרש, ואיך בדיוק משמש את האדריכל, היזם, ויועץ הבניה הירוקה.
מהו דוח תרמי?
דו”ח תרמי מכיל סקירה שנעשית עבור המבנה העתידי ובו פירוט, מיפוי וזיהוי היבטים תרמיים שונים במבנה. לדוגמה, מפרט הדו”ח מהי רמת קרינת השמש הפוגעת בחזיתות המבנה, מהי המסה התרמית של קירות המבנה, השפעת חומרי הבניה על מוליכות ההעברה התרמית ועוד.
הבדיקה נעשית על ידי יועץ תרמי ומבוצעת בעיקרה בשיטה של סימולציות ומידול ממוחשב , אם כי ישנם פרמטרים מסוימים אשר נבדקים בדרך חישובית. הדו”ח התרמי מספק מידע רב אודות צריכת ושמירת האנרגיה של המבנה המתוכנן ולכן הינו כלי חשוב ומשמעותי לאדריכל, ליזם ולמלווה הבניה הירוקה בפרויקט.
התקן הישראלי בהיבט התרמי
התקן הישראלי לבניה ירוקה (ת”י 5281) מחייב את יועץ הבניה הירוקה אשר עורך את אוגדן הפרויקט בהתייחסות להיבט התרמי. למעשה ישנה דרישה לעמידה בדירוג תרמי מינימלי במבנה המתוכנן, ולכן בעת עריכת האוגדן ישנה חובת התייחסות לדו”ח התרמי, משמע זהו שלב הכרחי בעת הכנת אוגדן הפרויקט ולא ניתן להימנע מהכנת דו”ח תרמי. בפועל מידע רב אשר מתקבל מהדו”ח התרמי משמש את יועץ הבניה הירוקה בעת הכנת האוגדן לפרויקט.
חשוב לדעת שרשויות מקומיות מסוימות דורשות עמידה בדירוג אנרגטי מינימלי בכל פרויקט הנבנה בשטחן. עיריית תל אביב לדוגמה מחייבת עמידה בדירוג B, ואילו עיריית רמת-גן מאפשרת עמידה בדירוג C. (הדירוג הוא מ1-7 כאשר האות B שווה לדירוג ברמה 2).
במסגרת שירותינו, אנו מבצעים ומנפיקים דו”חות תרמים עבור כל סוגי המבנים בשיטה ממחושבת, אשר מציגה באופן גרפי, חישובי ומילולי את כל המידע הנדרש לצורך עמידה בתקן.