דירוג אנרגטי תקן 5282
דירוג אנרגטי - ת"י 5282
מה הוא תקן לדירוג אנרגטי – ת"י 5282 ?
ת”י 5282 – תקן לדירוג אנרגטי (נקרא גם דירוג בניינים לפי צריכת אנרגיה) מתייחס לדירוג דירות מגורים, או פונקציה אחרת כדוגמת משרדים, מסחר וכו’, וקובע דירוג לפי צריכת האנרגיה.
מטרת התקן היא הפחתת צריכת האנרגיה בבניינים, זאת על-ידי בחינת כל מעטפת ומרכיבי הבניין כמו פתחים, חומרי בניה וגמר, הפניות המבנה וכו’.
בפרויקטים בהם נדרשת עמידה בת”י 5281 – תקן בניה ירוקה, חלה חובת עמידה גם בת”י 5282 – התקן לדירוג אנרגטי.
התקן לדירוג אנרגטי מתייחס באופן הדוק לתקן התרמי, שכן התוצאות המתקבלות בעת חישוב הדירוג האנרגטי מושפעות באופן ישיר וניכר ממעטפת המבנה ומערכת הבידוד התרמי.
במידה ויש צורך לעמוד בתקן האנרגטי הדו”ח מופק בנוסף לאוגדן הבניה הירוקה.
מה מטרת התקן לדירוג אנרגטי, ת"י 5282?
מטרת התקן לדירוג אנרגטי היא הפחתת צריכת האנרגיה בבניינים על-ידי בחינת מעטפת ומרכיבי הבניין כמו פתחים, חומרים, הפניות וכו’.
הדו“ח סוקר, מזהה וממפה מאפיינים תרמיים שונים במבנה כדוגמת קרינת השמש הפוגעת בחלק החיצוני של המבנה, מסה תרמית של הקירות, השפעת חומרי הבניה על התהליכים התרמיים ועוד.
עמידה בתקן זה הינה חלק בלתי נפרד מת”י 5281 (תקן בניה ירוקה) ומתבססת על החישובים התרמיים של הפרויקט.
במידה ויש צורך לעמוד בתקן האנרגטי הדו”ח מופק כחלק מאוגדן הבניה הירוקה.
האם ישנה חובת עמידה בתקן האנרגטי - ת"י 5282?
ישנן רשויות אשר מתייחסות לתקן זה כמחייב. התקן מדרג את ביצועי האנרגיה של המבנה בסולם מ 1-7 כאשר 1 הוא הדירוג הגבוה ביותר ו 7 הוא הנמוך ביותר.
לכל רשות דרישה שונה לדירוג המבנה ביחס לתקן.
מהיכן הגיע הדרישה הזאת?
ת”י 5281 – תקן לבניה ירוקה קיים כבר זמן רב, אך עד כה היה וולנטרי.
החל ממרץ 2022 נכנסו התקנות לתוקף כמחייבות במגוון רחב של פרויקטים, ועד לסוף שנת 2023 התקן יוחל בהדרגה על סוגי מבנים רבים נוספים.
מתי נכון להכניס יועץ בניה ירוקה לצוות היועצים?
כדאי לשלב יועץ בניה ירוקה בפרויקט מוקדם ככל הניתן, וזאת כדי למנוע שינויים שידרשו בשלבים מאוחרים יותר בשל אי-עמידה בדרישות התקן.
לשאלות ותשובות נוספות בנושא יועץ בניה ירוקה – לחץ כאן
צוות יועצי הבנייה הירוקה של EVERGREEN ילווה אתכם לכל אורך התהליך בהתאם לדרישותיכם ולמסגרת התקציבית בפרויקט. אנחנו יודעים להתאים את הפתרונות האפשריים להשקעה הכספית הרצויה מטעם החברה, היזם או מנהל הפרויקט ובעזרת תכנון נכון ומוקדם ניתן להשיג את אישור הבניה הירוקה במהירות, בהתאמה לכל תקציב ובצורה יעילה ומבוקרת שאינה מתפשרת על איכות התוצר הסופי.