כיום בניה ירוקה אינה נחשבת כמותרות ובערים מסוימות הגשת דו”ח בניה ירוקה הינה תנאי סף לפתיחת בקשה להיתר. לאחרונה אף התבשרנו כי פרויקטים של מחיר למשתכן מחויבים לעמידה בתקני בניה ירוקה (ת”י 5281). לבניה ירוקה ישנם יתרונות רבים, אך אחד המרכזים שבהם הוא בידוד המבנה המהווה מרכיב משמעותי בהורדת צריכת האנרגיה של הבניין.
לכן החלטנו לרכז עבורכם בכתבה זו את עיקרי הדברים הקשורים למעטפת תרמית ונוחות תרמית.
מהי מעטפת תרמית?
המעטפת התרמית היא למעשה ההפרדה בין הבית לבין הסביבה החיצונית, כלומר הקירות החיצוניים וכל מה שמרכיב אותם. תפקידה של שכבה זו, מעבר לכך שהיא למעשה מהווה את תיחום הבית, הוא לבודד את התנאים השוררים בחוץ משאר הבית. לצורך העניין לבודד את הבית מחום בימי הקיץ ומקור בימי בחורף.
מטרה זו מושגת על ידי בניה של קירות העומדים בדרישות התקן התרמי. קירות אלו יכולים להיות מבלוקים, בטון ואף חומרים אחרים. לכל חומר מסה תרמית ויכולת העברה שונה, ותפקידו של יועץ הבניה הירוקה או היועץ תרמי בפרויקט הוא לחשב מהו סוג הקיר הנדרש על מנת לעמוד באיכות תרמית נאותה.
בסופו של תהליך הבית אמור להיות מבודד לרמה מקסימלית מתנאי הסביבה החיצוניים.

“תפקידו של יועץ הבניה הירוקה או היועץ התרמי בפרויקט הוא לחשב מהו סוג הקיר הנדרש על מנת לעמוד באיכות תרמית נאותה”
מהם היתרונות של מעטפת תרמית יעילה?
בראש ובראשונה מעטפת תרמית יעילה ואיכותית מורידה משמעותית את צריכת האנרגיה שלנו בבית. הבית שלנו שומר על הטמפרטורה השוררת בו לאורך זמן רב יותר. כך לדוגמה, הפעלת מיזוג אוויר לטווח זמן קצר תוכל לספק את המענה הנדרש מכיוון שהמבנה מבודד בצורה איכותית מסביבתו החיצונית.
הדבר מונע צריכה מוגברת של חשמל וכפועל יוצא גם זיהום אויר מופחת כתוצאה מצריכת החשמל הנמוכה. חשבו מאוד להיעזר בשירותי יועץ תרמי טרם התחלת הבניה על מנת לאפיין את חתכי הקירות הרצויים ולוודא שהינם עומדים בכל התקנים הנדרשים.