השירותים שלנו
ייעוץ בנייה ירוקה
תפקידו של יועץ בנייה ירוקה בפרויקט שלך
אז בשעה טובה ומוצלחת הפרויקט שלכם עומד לצאת לפועל, אבל פתאום “נזכרו” שם בעירייה שיש דרישה חדשה ליועץ בניה ירוקה. מיהו יועץ לבניה ירוקה? מה תפקידו? ומהיכן הגיעה פתאום הדרישה הזאת?
מיהו יועץ בניה ירוקה?
יועץ בנייה ירוקה הוא מלווה הפרויקט ומי שיש לו הסמכה מתאימה ממכון התקנים הישראלי והמועצה הישראלית לבניה ירוקה על פי ת”י 5281 – תקן לבניה ירוקה.
יעוץ וליווי הפרויקט יכול להיעשות עם גורמי תכנון שונים. יחד עם האדריכלים בשלב התכנון, קבלנים או מפקחים בשלבי הביצוע, מנהלי פרויקטים, יזמים ואף עבור לקוחות פרטים המבקשים להטמיע עקרונות בניה ירוקה.
מה תפקידו של יועץ בנייה ירוקה?
בבנייני מגורים, כמו גם מבני ציבור, משרדים וייעודים נוספים, תפקידו של יועץ הבניה הירוקה הוא ללוות את הפרויקט משלב התכנון, דרך שלב הביצוע ועד לאכלוס ולוודא שהמבנה עומד בדרישות המינימום ההכרחיות בתקן.
בשלב הראשוני נדרשת הגשת אוגדן מקדמי לבניה ירוקה עוד טרם קבלת ההיתר, אוגדן אשר נערך על-ידי יועץ בניה ירוקה מורשה ומכיל חישובים וניתוח פרוגרמטי בהתאם לתכנון המוצע.
בהמשך מוצעים פרמטרים שונים הניתנים לביצוע בפרויקט ויכולים לזכות בניקוד.
היעד הסופי הוא להגיע לניקוד מינימום שמשמעו כי הבניין עומד בדרישות ת”י 5281 – תקן לבניה ירוקה.
בשלבים מאוחרים יותר תפקידו של היועץ הוא לאשר בפני הרשות המקומית שאכן יושמו בבניה תנאי המינימום הנדרשים.
מהיכן הגיע הדרישה הזאת?
מתי נכון להכניס יועץ בניה ירוקה לצוות היועצים?
לשאלות ותשובות נוספות בנושא יועץ בניה ירוקה – לחץ כאן
עקרונות התכנון בבניה ירוקה
1. השיטה והמטרות של בנייה ירוקה
2. פיתוח האתר ומיקום המבנה
3. תכנון השלד ומעטפת המבנה
4. תכנון של מערכות הבניין
5. חומרי גמר בריאים
למאמר המלא – לחץ כאן
מיקום הפרויקט
רשות מקומית
סוג הפרויקט
באיזה פרויקט מדובר? מגורים, מלונאות, ציבורי, מסחרי? האם הפרויקט כולל בשטחו ייעוד קרקע לטובת כלל הציבור (כדוגמת זיקת הנאה). אם ניקח כדוגמה פרויקט בייעוד מגורים, למספר יחידות הדיור חשיבות גדולה על הליך הוצאת אישור הבניה הירוקה ולכן לכל מרכיב שכזה משמעות בהליך הליווי.
דרגת הסמכה
צוות יועצי הבנייה הירוקה של EVERGREEN ילווה אתכם לכל אורך התהליך בהתאם לדרישותיכם ולמסגרת התקציבית בפרויקט. אנחנו יודעים להתאים את הפתרונות האפשריים להשקעה הכספית הרצויה מטעם החברה, היזם או מנהל הפרויקט ובעזרת תכנון נכון ומוקדם ניתן להשיג את אישור הבניה הירוקה במהירות, בהתאמה לכל תקציב ובצורה יעילה ומבוקרת שאינה מתפשרת על איכות התוצר הסופי.