בשנים האחרונות חלה מהפכה בתחום הבניה הירוקה אשר שמה אתגר בפני יזמים, אדריכלים וקבלנים בישראל ובמקומות נוספים בעולם.
אם אתם בונים באחת מערי פורום ה-15, ישנה מחויבת לצרף יועץ בניה ירוקה, המוסמך על ידי המועצה לבניה ירוקה, ומוכשר להעביר את הפרויקט המבוקש ברשות המקומית הרלוונטית לפי תקן 5281.
למעשה, הסיבה שהחלו בתהליך התומך בבניה ירוקה היא במטרה להפחית את פליטות גזי החממה הגורמים לזיהום אויר אדיר ופוגעים בסביבה שלנו. לכן, כל תוכנית בנייה המוגשת לאישור הוועדה לתכנון ובניה חייבת לעבור תהליך תכנוני מקיף התומך בתכנון סביבתי ירוק ובתקן 5281 של מכון התקנים הישראלי.
איך עושים את זה?
כאן בדיוק נכנס לתמונה יועץ בניה ירוקה. שכר יועצים בבניה ירוקה נקבע בהתאם למורכבות הפרויקט, גודלו ולתהליכים אותם הוא מכיל. כל יועץ מחשב את השכר באופן שונה וכמובן שגם לניסיון ולרמת המקצועיות יש חשיבות מרבית.
בראש ובראשונה, יועץ בניה ירוקה מייעץ ומלווה את הפרויקט יחד עם שאר גורמי התכנון כגון היזם, האדריכל, המפקח והקבלן מתחילת התהליך ועד קבלת טופס 4 ותו תקן ירוק.
בנוסף לזאת, יועץ בניה ירוקה מסייע לנצל ולנתב בצורה הטובה ביותר את תקציב הפרויקט כך שיעמוד בכל דרישות הבניה הירוקה ע”פ התקנים הרלוונטים – תרמי ובניה ירוקה. תפקידו גם להכין את האוגדן למבנה ירוק, לסייע בניתוח תכנון אדריכלי יעיל, זאת תוך שימוש בסימולציות הקשורות לתנאי הסביבה, הרוח והאקלים.