בנייה ירוקה זו המומחיות שלנו
המדריך לבנייה ירוקה
בנייה ירוקה הפכה מנישה לא מוכרת בעולם למהפכה אמיתית בתחום הבניה והנדל״ן בישראל, אשר יש לה השפעות רבות ארוכות טווח, וכיום היא מושג ששגור בפי רבים וממשיך להתפשט ברחבי תעשיית הנדל״ן בישראל – וטוב שכך. בנייה ירוקה מעניקה אינספור השפעות חיוביות על הסביבה, על כדור הארץ , על שכונת המגורים ובפרט לדיירים עצמם, המשתמשים הסופיים – הצרכנים בפועל, של דירה המתוכננת בתקן בניה ירוקה , וחשוב להבין את רזי העניין ולוודא כי אנו מודעים לכלל ההשלכות בעת בחירת יועץ בניה ירוקה על הליך התכנון, בחירת החומרים, המאפיינים “הירוקים” בבניין שלנו.
איך מוגדרת בנייה ירוקה בישראל? איך משיגים תקן בניה ירוקה? מהו התקן התרמי 1045? מהו התקן לדירוג אנרגטי ומדוע צריך אותו? וכמובן, מי מלווה פרויקטים של בנייה ירוקה ומדוע בכלל צריך בעל מקצוע שילווה אותנו? – כל זאת במדריך הבא.
מהי בנייה ירוקה?
קודם כל, אתם צריכים לדעת מה המושג בניה ירוקה בכלל אומר. בנייה ירוקה בישראל שונה מבניה ירוקה במקומות אחרים בעולם, וזאת בשל משתנים רבים. בארץ, בנייה ירוקה מתייחסת ומשפיעה על:
- כל מה שקשור אל תהליך בחירת האתר בו מיועד להיבנות הפרויקט, כולל התייחסות לסביבת האתר, התייחסות אל הרכב ומיקום האוכלוסייה הנוכחית, החי והצומח באזור והשפעת אתר הבניה עליהם.
- בנייה ירוקה דוגלת בחסכון בצריכת האנרגיה במהלך הפרויקט עצמו, בחירת משאבים חסכניים באנרגיה, בחירת מקור אנרגיה שיטיב עם הסביבה או לכל הפחות לא יסב לה נזק משמעותי
- צפיפות הבנייה – בניה ירוקה תתייחס ותברר מהו מצבו של האזור מבחינת צפיפות, כמה מאוכלסת הסביבה, מהן התכניות העתידיות לפיתוח האזור אם אלו קיימות
- חסכון במים – בנייה ירוקה תעודד שימוש חסכוני במים, המעטה בבזבוז מים היכן שניתן, שליטה על מקורות המים עבור הפרויקט ומניעת שימוש מיותר במים שאינו לצורך.
- טיפול במי נגר
- אקולוגיה
- שימוש בחומרים ירוקים בבנייה – פרויקטים העוסקים בבניה משתמשים בכמויות אדירות של חומרים, מגוון עצום של ציוד וכלים שונים. הגישה הירוקה דוגלת בשימוש בחומרים ירוקים בתהליך הבניה, ובחירה בכמה שיותר אלטרנטיבות ירוקות לחומרי בניה רגילים ככל שהדבר מתאפשר.
- ניהול אתר הבניה – סוגיות הקשורות בהתנהלות אקולוגית וירוקה במנהלות אתרי הבניה של הפרויקט, לרבות מול אנשי הצוות, הקבלנים והפועלים.
בנייה ירוקה כוללת את בדיקת איכות הבניין או המבנה עצמו עבור הדיירים העתידיים – התייחסות לאור טבעי, נוף, כיווני האוויר, מערכות האוורור בחלקים הפנימיים של המבנה ועוד.
בניה ירוקה בישראל ביחס לעולם
בדומה לתחומים נוספים אחרים הנמצאים באחריות המדינה, גם בניה ירוקה שונה בישראל מבנייה ירוקה בשאר המקומות בעולם. אלמנטים רבים, כמו המצב הביטחוני בישראל, מקורות המים המצומצמים, חומרי הבניה המקומיים ועוד משפיעים על הדרך בה המדינה מתייחסת לשלביות הפרויקט ואופן ההתייחסות לבנייה ירוקה, ובהתאמה לכך גם דרישות החובה לקבלת תקן בניה ירוקה. איך בנייה ירוקה בישראל שונה מאשר בנייה ירוקה במדינות אחרות?
בישראל – תקן 5281
נכון לשנת 2023, התקן הישראלי לבנייה ירוקה הינו מחייב עבור מרבית סוגי המבנים. בספטמבר 2023 נכנסה לפועל הפעימה השנייה של התקנה הישראלית, שמחייבת עמידה מוחלטת בתקן בנייה ירוקה ת״י 5281 – בכל רחבי הארץ.
הפעימה הראשונה של התקנה הישראלית נכנסה בחודש מרץ בשנת 2022 לתוקף, אך היא כללה אז רק בניינים מסוימים. בספטמבר 2023 הפעימה השנייה שנכנסה לתוקף הרחיבה את ההגדרה אל בניינים וייעודים רבים נוספים ובייעודים, , אשר נדרשים עכשיו גם הם בעמידה בדרישות תקן בנייה ירוקה בישראל.
בארצות הברית – תקן LEED
תקן בניה ירוקה בארצות הברית ניתן על ידי הגוף המבצע שהוא המעצמה האמריקאית לבנייה ירוקה, או בשמה הרשמי – USGBC. תקן זה כולל סדרה של מערכות דירוג שונות בתחומי התכנון, הקונסטרקשן, התחזוקה וכן התפעול של מבנים ירוקים שונים. הוא מיועד לעזור ליזמים ולבעלי הדירות לפתח אחריות סביבתית ולעשות שימוש יעיל במשאבים. השימוש בתקן קיים מאז שנת 1998.
באירופה – BREEAM
תקן בנייה ירוקה מקיף ביותר, המחזיק בגישה ייחודית שמאפשרת לו לשקלל אלמנטים בבנייה והתאמות בינלאומיות בשל הגדרה נכונה של תהליכי תכנון לצד שמירה על מדדים מדויקים. התקן מתייחס להיבטי בנייה ירוקה שונים במגוון של סוגי בנייה – כגון מבנים חדשים, שיפוץ, עיצוב פנים וקמפוסים. התקן הוצע לראשונה ב1990 ונמצא בשימוש נרחב במדינות אירופה עד היום.
עקרונות הבנייה הירוקה
בנייה ירוקה בכלל וכן בניה ירוקה בישראל בפרט מבוססות על מספר עקרונות. העקרונות הללו מהווים ומייצגים את שלושת השלבים בעיקריים שיש להביא בחשבון בהליך הקמת מבנה חדש עקרונות אלו מאפיינים את איך אופי ההליך על מנת שהמבנה יקבל בסופו של יום את תקן הבניה הירוקה הנכסף ויעמוד בכל דרישותיו.
להלן הסבר על כל אחד מהשלבים הנ״ל:
תכנון
אדריכל בניה ירוקה יהיה שותף מלא לתכנון המבנה, עוד מקו הראשוןויעזור בקבלת החלטות הנוגעת וקושורות לעקרונות הבניה הירוקה – לדוגמא שימוש בחומרים ברי קיימא, אלמנטים אקולוגיים, חיסכון במשאבים ועוד.
בחירת חומרים
בבסיסה, בנייה ירוקה דוגלת בגישה אקולוגית וירוקה לכל אורכה, וכמובן ששלב בחירת החומרים עבור הפרויקט הוא חלק מהותי בתהליך, ולכן מקבל חשיבות גבוה מאוד שכן החומרים יטו את הכף בטווח הרחוק מבחינת ההשפעה הסביבתית.
התקנה
שלב ההתקנה כולל בתוכו את התקופה בה החומרים שנבחרו בקפידה באים לכדי שימוש – כלי העבודה, כלי הרכב, החומרים עצמם, מקורות המים, האנרגיה וכולי. בתוך תהליך ההתקנה ישנם שלבים רבים בהם בנייה ירוקה יכולה לצמצם משמעותית את האימפקט הסביבתי ולסייע להשבחת האזור. בעזרת יועץ בניה ירוקה ניתן לעבור אותם עם מקסימום השפעה חיובית ומינימום מכשולים.
תהליך מתן תקן בניה ירוקה
במידה ואתם יזמים או בעלי שטח המעוניינים להקים עליו מבנה פרטי, ציבורי, עסקי וכדומה, ולקבל תקן בניה ירוקה, עליכם לחקור על התהליך ולהתייעץ עם אדריכל בנייה ירוקה או יועץ בנייה ירוקה שיסייעו לכם להבין לעומק את התהליך הנכון עבור הפרויקט שלכם ולגזור משמעויות אל תוך תכנון נקודתי יעלי. זאת בכדי לעזור לפרויקט להתקדם באופן חלק וללא בעיות מיותרות אל קבלת התקן לבניה ירוקה וכל האישורים הנלווים. מה בעצם כולל התהליך הנ״ל? עם מי צריך להיוועץ בכדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר בכמה שפחות זמן?
תהליך צבירת הכוכבים
התקן המקיף עבור בנייה ירוקה מתייחס אל דיסציפלינות שונות המחולקות לתחומים, כגון:
- אנרגיה
- קרקע
- מים
- חומרים
- בריאות ורווחה
- פסולת
- תחבורה
- ניהול אתר הבנייה
התקן משתמש בתחומים אלו ומקטלג אותם בכדי לדרג את מידת השפעתו של מבנה על סביבתו, באופן שמשקף את רמת עמידתו בתקן. הדירוג הבסיסי והמינימלי של תקן בניה ירוקה עבור בניינים ומבנים הוא כוכב 1, ועל מנת שהמבנה יקבל כוכב אחד, הוא צריך לצבור כ-55 נקודות עוד בתהליך התכנון הראשוני. בתקן בנייה ירוקה בישראל ניתן לצבור עד 5 כוכבים.
הנה פירוט הניקוד הנדרש על מנת לקבל כל כוכב, על פי דרישות התקן:
כוכבים | נקודות |
כוכב – מינימום | 55 נקודות |
2 כוכבים | 65 נקודות |
3 כוכבים | 75 נקודות |
4 כוכבים | 83 נקודות |
5 כוכבים – מקסימום | 90 נקודות |
בדיקת עמידה בדרישות תקן בניה ירוקה
בדיקת עמידה בדרישות תקן בנייה ירוקה בישראל מתבצעת על ידי מעבדה מוסמכת (הנקראת מעריך, בשפת התקן) ומאושרת על ידיה בהתאם לדרישות, הכללים והחוקים שקבע המשרד להגנת הסביבה. על מנת לקבל את אישור העמידה בתקן, המבנה יידרש להוכיח את עמידתו בשני שלבי הערכה, שהם:
- תנאי לקליטת הבקשה המוקדמת של היתר הבניה של המבנה הנ״ל, לפי סוג השימוש בו, הוא הגשה של אישור מעבדה המציין כי ישנה עמידה בשלב מקדמי.
- שלב א’ מהווה שלב מהותי בדרישת התקן ותכליתו הוא אישור בדבר העמידה של התכנון ההתחלתי של המבנה בדרישות התקן.
- תנאי לקליטת הבקשה לתעודת הגמר לאחר הסיום, הוא הגשת אישור המעבדה המוסמכת בו היא מציינת כי המבנה עמד בשלב ב׳.
הפנייה לתקנים נוספים
תקן בנייה ירוקה בישראל מפנה כחלק מהתהליך לתקנים נוספים, כגון:
- ת״י 1045 – התקן התרמי 1045. התקן התרמי 1045 מתעסק בהנחיות התרמיות למבנים. תקן בנייה ירוקה בישראל יפנה את המבקשים לעמוד בו אל התקן התרמי 1045 במהלך שלבי האישור.
- ת״י 5282 – תקן דירוג אנרגטי. תקן דירוג אנרגטי 5282 מתייחס לדירוג אנרגטי של מבנים. תקן בנייה ירוקה בישראל יפנה את המבקש לעמוד גם בדרישות תקן דירוג אנרגטי על מנת לקבלו.
- ת״י 6210 – התקן לאיכות אוויר במבנים. גם תקן זה יהיה חלק מההפניה של תקן בנייה ירוקה בישראל אל תקנים אחרים.
יחס הערים השונות אל התקן לפני הפעימה הראשונה
גם לפני הפעימה הראשונה של התקן, שקרתה כאמור במרץ 2022, היו מספר ערים שדרשו עמידה בתקן זה גם כשהיה בהגדרה וולנטרי ולא מחייב, על מנת לבנות מבנים בשטחן. למעשה, כבר משנת 2013, כ-10 שנים לפני הפיכת התקן הנ״ל לתקן מחייב, נבנו מבנים רבים על פי תקן בנייה ירוקה בישראל.
היכן ניתן למצוא מידע מפורט על דרישות התקן?
המשרד להגנת הסביבה מפרסם ומעדכן מעת לעת מידע בתחום. המידע מסביר בין השאר על המהות, המבנה, אופן מענק הניקוד, שיטת הדירוג ,הכוכבים, תנאי הסף לעמידת בתקן ודרישות התקן ועוד.
יועץ בניה ירוקה
יועץ בניה ירוקה הינו בעל מקצוע המתמחה בהבנת וידיעת התקן לבניה ירוקה, וכן בתחום הבניה הירוקה בישראל. הוא יסייע ליזם, הפרויקט לבצע כל שלב באופן שישקף את מהות הבנייה ירוקה ויעזור לקבלת אישור עמידה בתקן בנייה ירוקה.
תפקידיו של יועץ בנייה ירוקה:
ביצוע הערכות קיימות
יועץ בניה ירוקה יבצע הערכות קיימות על מנת לקבוע את ההשפעה הסביבתית שתהיה לפרויקט ולמבנה על האזור אליו הוא מיועד. הערכת קיימות שכזו תכלול ניתוח שימושים אפקטיביים ונכונים באנרגיה, התייחסות ומידול בהתאם לתקן לדירוג אנרגטי, התקן התרמי 1045, צריכה של מים, וייצור פסולת. התוצאה של הערכה זו תסייע ליועץ לספק המלצות והכוונות לשיפור פן הקיימות של הפרויקט והפחתת ההשפעה הסביבתית שתהיה לו בטווח הקצר ובטווח הארוך.
מתן ידע ומומחיות טכנית
יועץ יכול לספק מומחיות בפן הטכני במגוון עצום של נושאי קיימות שונים, כמו – מערכות העוסקות באנרגיה מתחדשת – (renewable energy), תקנים של בנייה ירוקה בישראל, וכן שימוש בחומרים ברי קיימא. כל אלה ועוד, הם האחראים על תכנון הפרויקט כך שיתבצע בסטנדרט האיכות הסביבתי הגבוה ביותר.
פיתוח של אסטרטגיות ותוכניות בתחום הקיימות
כחלק מתפקידו בכוח, יועץ בנייה ירוקה יפתח ויציג אסטרטגיות “ירוקות” בשילוב עם הצוות המנהל של הפרויקט, אסטרטגיות אשר יסיעו בבניית פרויקט יותר ירוק ואיכותי. בין היתר תינתן התייחסות לחיסכון במים, חיסכון באנרגיה, התייחסות לתקן לדירוג אנרגטי, ובחירת חומרים ברי קיימא. בנוסף, יועץ בניה ירוקה יתעסק בתכנון של מערכות בניין מנטרות מכל הסוגים.
אדריכל בניה ירוקה
אדריכל בניה ירוקה מתעסק בפן האדריכלי והתכנוני של המבנה, וכן מלווה את הפרויקט מא׳ ועד ת׳.
חלק מתפקידו של אדריכל בניה ירוקה:
תכנון מבנים ברי קיימא
אדריכל בניה ירוקה עוסק בתכנון של מבנים ברי קיימא המבנים הנ״ל יהיו אסתטיים וישתלבו בתכנון העירוני והאזורי אך ישמרו על פונקציונליות גבוהה במקביל. כחלק מהלך בנייה ירוקה בישראל, האדריכל צריך לשלב חומרים עיצוביים ועקרונות ברי קיימא כחלק מהתכנון. לדוגמא שילוב פאנלים סולאריים, מערכות תאורה חסכוניות, גגות ירוקים אוורור טבעי, תאורה טבעית ועוד
ניהול תהליך הבנייה
אדריכל הבניה הירוקה צריך לפקח על תהליך הבנייה ולהתאים את מהלך הבנייה של המבנה למפרט התכנון המקורי שלו. תפקידו לוודא שימוש בחומרים ברי קיימא ובטכניקות בנייה רלוונטיות לאורך כל תהליך הבנייה ולעבוד במקביל יחד עם יועץ הבניה הירוקה.
לוודא עמידה כוללת בתקנים והתקנות של בנייה ירוקה בישראל
אדריכל אשר מתמחה בבנייה ירוקה מודע לתקנים ולתקנות של בנייה ירוקה, ונעזר בהם בעת תכנון מבנה בר קיימא. התקנות והתקנים הנ״ל מפרטים בנושאי יעילות אנרגטית, תקן דירוג אנרגטי, התקן התרמי 1045, חיסכון במים, איכות אוויר פנימית ועוד.
אז מה צריך: יועץ בניה ירוקה או אדריכל בנייה ירוקה?
ובכן, תלוי בסגו הפרויקט שלכם והצרכים הספציפיים שלו. במידה ואתם בונים מבנה מאפס, תצטרכו ככל הנראה אדריכל או משרד אדריכלים שיתכנן עבורכם את המבנה ויפקח על תהליך הבנייה מתחילתו. לעומת זאת, במידה ויש בידכם עיצוב ותכנון אדריכלי קיים, ואתם מחפשים הכוונה מקצועית בנושאי בניה ירוקה, כנראה שיועץ הוא התשובה עבורכם. יועץ יוכל להצביע על אפשרויות והזדמנויות לשדרג את תחום הקיימות של המבנה, וכך להעלות את הדירוג הסופי שלו. הצרכים של הפרויקט שלכם וכן התקציב שלכם יכווינו אתכם בבחירת איש מקצוע רלוונטי. בדקו את רמת הניסיון שלו, את תחום המומחיות שלו, את זמינותו ללוות את הפרויקט שלכם לאורך זמן, וכן את אופן גביית התשלום שלו (לפי שעה או אחוז מעלות הבנייה).
האימפקט של תעשיית הנדל״ן על איכות הסביבה
ידוע לרוב הציבור כי פרויקטים העוסקים בנדל״ן, כמו בנית בית, הקמת בניין רב קומות, שיפוץ בית פרטי או מבנה ציבורי משפיעה מאוד על הסביבה, ויש לה השפעה שלילית מבחינת זיהום ולכלוך הסביבה, הרבה מעבר לאתר הבניה עצמו. אתר הבניה עצמו מלא בכלי עבודה כבדים, דחפורים, טרקטורים, מנופים וכו’, המפיצים לכלוך לאוויר ומזהמים אותו; הליך החפירה, הקמת יסודות המבנה ובנייתו משאירים כמויות אדירות של פסולת שאינה מתכלה; מגורי הצוות גם הם צורכים לא מעט אנרגיה, מים, ומשאירים אחריהם טביעת אצבע אקולוגית שלילית.
הצורך של תעשיית הנדל״ן לגדול, לצמוח ולהתפתח בקצה המסחרר בו היא גדלה משאיר אחריו נזקים גדולים וארוכי טווח על הסביבה שיקח זמן רב להחלים מהם. כמובן, תעשיית הנדל״ן גדלה בין השאר בתור מענה לגידול האוכלוסין, ופיתוח אזורים בארץ שעד כה עמדו שוממים – אך אסור להתעלם מההשפעה השלילית של העניין על איכות הסביבה.
בנייה ירוקה ואדריכלות ירוקה הן התשובות עבור בעיה זו, ועל כן תקן בניה ירוקה הוא אלמנט מהותי שחשוב שכל יזם ויזם יחתחו אליו עוד בעת שלבי התכנון הראשוניים.
מהי התרומה האקולוגית של אדריכלות ירוקה
בניה ירוקה מושתת, כמובן, על אדריכלות ירוקה. אדריכלות ירוקה משפיעה באופן משמעותי מאוד על הפן האקולוגי של הפרויקט, ועל ההשפעה שלו בתחום הסביבתי. התרומה האקולוגית של אדריכלות ירוקה באה לכדי ביטוי בכמה מובנים:
- הפחתת הנזק לסביבה מבחינת ייצור מוגבל של פסולת, שימוש בחומרים אקולוגיים, וזיהום.
- התחשבות בסביבה הקיימת, בנוף המקומי, ובאוכלוסייה באזור.
- חיסכון באנרגיה, ועמידה בדרישות התקן לדירוג אנרגטי.
- הבטחת איכות חיים לדיירי הבניין, מערכות אוורור פנימי במבנה ותאורה טבעית.
מהו העתיד בבניה ירוקה בישראל?
מה צופה העתיד מבחינת בניה ירוקה בישראל? מה ניתן לצפות ולמה אנו ומקווים?
שימוש בטכנולוגיות מתקדמות
עם התקדמות הטכנולוגיה, ישנן יותר ויותר דרכים להשפיע על בניה ירוקה בישראל, ובעזרת הטכנולוגיות המתקדמות הדבר נעשה באופן פשוט יותר וזול יותר – מה שיהפוך את ההליכים הללו לפופולאריים יותר בקרב יזמים.
בחירת חומרים ירוקים
המהפכה הסביבתית יצרה אימפקט משמעותי על צריכה של חומרים מתכלים, שימוש יומיומי בחומרים ירוקים ואקולוגיים ועוד – וגם בתעשיית הבנייה העניין אמור לצוף, והתקווה היא שהוא יתבטא בפרויקטים גדולים שבוחרים אקטיבית להשתמש במקורות ירוקים ובחומרים ירוקים לעומת שימוש בחומרים זולים ומזהמים שמזיקים לסביבה. הפן האקולוגי במגמת עלייה ומן הראוי שפרויקטים בעלי משאבים משמעותיים ישתמשו בהם באופן אחראי ויבחרו בבחירה הירוקה והאקולוגית.
היכרות הציבור עם נושאי בניה ירוקה
התקווה היא שבעתיד, נושא בניה ירוקה בישראל יהיה שכיח בקרב היזמים ובעלי המקצוע, אך גם בקרב הציבור – שרוכשי הדירות יידרשו ויירצו להיכנס לפרויקט הדוגל בעקרונות בניה ירוקה, החותר לקבלת תקן בניה ירוקה, התקן התרמי 1045, תקן דירוג אנרגטי ועוד. שנושא בניה ירוקה יהיה נחלת הכלל, ומטרה משותפת של אוכלוסיית הארץ והעולם, שכן בניה ירוקה פירושה עתיד טוב יותר עבור הילדים, הנכדים והנינים שלנו, והשקעה בדרישות בניה ירוקה יכולה להיטיב עם דורות ההמשך באופן משמעותי ולצמצם את ההשפעה שיש לגידול האוכלוסין על כדור הארץ.
ריבוי יזמים הבוחרים ללכת בדרך הירוקה
בתור יזמים, פעמים רבות מה שמפיל את הפור בנוגע להחלטה כזו או אחרת הוא הסתכלות על התקציב. הדבר מובן, שכן יזמים צריכים לנהל פרויקטי ענק, להם צוותים עצומים של מאות אנשים, להיות בתקשורת מול רוכשי הדירות, בעלי הקרקע וכולי, וכל זאת בזמן שהם מפקחים על הבניה עצמה ועל ביצועה כהלכה. אולי תופתעו לדעת, שבבסיסה – בניה ירוקה יכולה לחסוך בעלויות במהלך פרויקט גדול שכזה, ולאו דווקא לעלות יותר ולפגוע בתקציב.
לסיכום
בניה ירוקה היא מושג קטן שמחביא בתוכו עולם שלם של רגולציות, חוקים, תקנים, תקנות וכללים. הוא מתייחס לפרויקטים קטנים של שיפוץ ירוק או הוספת ממ״ד ירוק לבית הפרטי, וכן גם לפרויקטים בסדר גודל ענק, עתירי תקציב של מבנים מרובי קומות או קבוצת בניינים שנבנים מאפס.
ישנה אחריות ציבורית לנהוג לפי עקרונות בניה ירוקה, לחתור לקבלת תקן בניה ירוקה באופן אפקטיבי ומתוכנן היטב, ראשית, בכדי לעמוד בחוק, שהחל מספטמבר 2023 מחייב מבנים במגוון גדלים ושימושים לעמוד בדרישותיו של תקן הבניה הירוקה, ושנית, בכדי להבטיח לדור ההמשך חיים טובים יותר, בסביבה בריאה יותר, אקולוגית, המתכוננת היטב, חסכונית באנרגיה, מים, חשמל ומקורות מתכלים אחרים.
היעזרו ביועץ בניה ירוקה או אדריכל בניה ירוקה וקחו צעד אל עבר עתיק בריא וירוק יותר,
עבור כל תושבי כדור הארץ.
עבורכם.
לשאלות ותשובות נוספות בנושא יועץ בניה ירוקה – לחץ כאן
צוות יועצי הבנייה הירוקה של EVERGREEN ילווה אתכם לכל אורך התהליך בהתאם לדרישותיכם ולמסגרת התקציבית בפרויקט. אנחנו יודעים להתאים את הפתרונות האפשריים להשקעה הכספית הרצויה מטעם החברה, היזם או מנהל הפרויקט ובעזרת תכנון נכון ומוקדם ניתן להשיג את אישור הבניה הירוקה במהירות, בהתאמה לכל תקציב ובצורה יעילה ומבוקרת שאינה מתפשרת על איכות התוצר הסופי.
שילוב עקרונות בנייה ירוקה במבנה יכול להפחית את עלויות השימוש לטווח הארוך ולהגדיל את ערך הבניין בטווח המיידי